Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Om de gezondheid van mens en planeet te beschermen is het noodzakelijk ons niet-duurzame mondiale voedselsysteem te hervormen. De “food as commons”-benadering biedt een radicale herziening van het voedselbeleid door middel van een belangrijke paradigmaverschuiving: van voedsel als verkoopobject naar voedsel als mondiaal publiek goed, ofwel mondiale “commons”.

Dit seed grant project onderzoekt het potentieel van de “food as commons”-benadering om gezond en duurzaam voedsel voor iedereen te leveren. De financiering zal worden gebruikt voor een academisch symposium over rechtvaardige overgangen naar lokaal en ‘gedecommodificeerd’ voedsel en een co-productie workshop met belangrijke stakeholders in Amsterdam om de “food as commons” benadering te operationaliseren.

Projectteam:

Dr. B. (Branwyn) Poleykett

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, AISSR, Antropologie

Dr. R. (Rebeca) Ibanez Martin

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, AISSR, Antropologie

Y.T. (Ying-Tzu) Lin MSc

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, AISSR, Aardrijkskunde

Dr M. (Mary) Nicolaou

Amsterdam UMC, Volksgezondheid en Arbeidsgeneeskunde

Wilma Waterlander, Amsterdam UMC, Volksgezondheid en Arbeidsgeneeskunde

Prof. dr. P.H. (Peter) van Dam

Faculteit der Geesteswetenschappen, Geschiedenis

Dr. F. (Fabio) de Castro

Faculteit der Geesteswetenschappen, CEDLA