Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het IMMUNE-project, "Immersive Methode voor het Vermijden van Ongezonde Voedingsomgevingen," brengt een team van experts samen om de groeiende bezorgdheid over dieetgerelateerde ziekten zoals obesitas en diabetes aan te pakken. Het heeft als doel een innovatief hulpmiddel te ontwikkelen met behulp van diminished reality-technologie, waarmee gezondere voedselkeuzes in supermarktomgevingen gestimuleerd worden door ongezonde opties minder op te laten vallen.

Deze interdisciplinaire samenwerking richt zich op het verminderen van keuzestress en het beter zichtbaar maken van gezonde voedselkeuzes met een mobiele applicatie die diminished reality-technologie en Nutri-Score-labels gebruikt. Het doel van het team is om consumenten te empoweren in de overvloed aan voedselkeuzes en de volksgezondheid te verbeteren door gezondere voedselkeuzes gemakkelijker en toegankelijker te maken.

Het project komt verder uit expertise op het gebied van informatica, communicatiewetenschap en geneeskunde om een schaalbare oplossing te creëren die breed verspreid kan worden, met de mogelijkheid voor toekomstige aanpassingen op basis van individuele voedingsbehoeften. Het IMMUNE-project maakt gebruik van technologie voor volksgezondheid, door academische methoden te combineren met praktische, gebruikersgestuurde toepassingen.

Onderzoeksteam:

Dr. Z.M.C. (Zeph) van Berlo

Faculteit der Sociale en Gedragswetenschappen (FMG)

Dr. M.H.C. (Marijn) Meijers

Faculteit der Sociale en Gedragswetenschappen (FMG)

Prof. dr. E.G. (Edith) Smit

Faculteit der Sociale en Gedragswetenschappen (FMG)

Dr. R.G. (Rob) Belleman

Faculteit der Natuurwetenschappen (FNWI)

  • Joey G. van der Kaaij, Faculteit der Natuurwetenschappen (FNWI)
  • Prof. Dr. Joline Beulens, Faculteit der Geneeskunde (Amsterdam UMC)